7. táborový den, pátek 7.7. 2017

Mladší – Rozloučení se staršíma

Dneska se odehrává sedmí táborový den.  Dneska ráno byl velký liják, tak jsme měli přesunutý nástup asi tak o jednu hodinu, kontrolu stanu měli jenom mladší.

Až konečně ustál déšť, tak jsme šli na program a tam jsme měli za úkol vyrábět indiánskou tužku. Stačilo to, aby jsme slepili tužku s papírkem, který jsme si udělali. Potom jsme měli objed, k polívce nudovou polívku a k druhýmu jídlu květák s bramborama.

K poledním klidu už byl čas, aby starší odešli na puťák. Najednou se hodně oteplilo, tak jsme se dohodli, že půjdeme se schladit k jezu. Po chvíli koupání se tam objevili konící. Chvíli jsme je tam pozorovali. V polovině jsme dostali hlad, tak jsme si dali tatranku, aby jsme neměli hlad.

K večeru jsme se šli vykoupat do sprchy, aby jsme neměli klíšťata. Konečně jsme se dostali k slíbenému překvapení a to byly buřty. Když jsme se najedli, tak byla večerka a spokojeně jsme šli spát.

Starší – Začátek „DVOUDEŇÁKU“

Dnes jsme se po budíčku nasnídali, měli nástup, kontrolu stanů atd. Nástup se trochu odložil, jelikož pršelo. Následoval potom dopolední program. Měli jsme relaxovat. Šli jsme ke slavnostnímu ohnu, kde jsme mohli hrát piškvorky, lodě, město jméno… nebo si číst. Během dne jsme si měli balit. Potom jsme dělali veliký „plakát“, na který jsme měli psát nebo malovat svoje myšlenky. Kolem 2. hodiny jsme vyrazili na „puťák“. Vydali jsme se do Českého Šternberka. Za celý dne jsme měli dorazit do Zruče n. S. což by bylo něco okolo 17 km*. Když jsme došli do Libže, dali jsme si svačinu. Tam vedoucí zjistili, že má dnes pršet a chtěli se vrátit zpátky do tábora. My jsme ale zpátky nechtěli. Gábo teda vymyslela, že by jsme mohli jít na jejich chatu, která je v Bělokozlech Trucovně. Tak jsme teda šli. Šli jsme dlouho a Lachtan nás ještě hnal kvůli dešti. Ušli jsme asi 19 km. Když jsme tam dorazili, tak jsme se ubytovali. Pak jsme si opekli buřty a spapali je. PO buřtech nám Bára přečetla knihu ze života (pozn. Muž který sázel stromy). Potom jsme si šli vyčistit zuby a spinkat.

 

Zapsali: Bláznivá vata

Napsat komentář